Et Beni Neden Çıkar Tedavisi Nedir?
Et beni cilt katmanlarında oluşan deformasyon(biçimi bozulma) ile birlikte bölgede olan gelişmeden kaynaklanır. Çok terleyen bölgelerde et beni çıkmasına neden olabilir. Bunlar ise polip, nevüs, papilloma gibi isimlerle de kullanılmaktadır. Vücutta bulunan melanin maddesinin eşit şekilde dağılmaması sonucu tek bir noktaya etki ederek et beni çıkmasına neden olur.
- 21 Ekim 2016
- 0 comments
- Mine Şahin
- Posted in KadınSağlık
- 1
Et Beni Neden Çıkar Tedavisi Nedir
*Genetik etkenlerden dolayı et beni oluşumu ortaya çıkabilir.
*Boyun da kravat, boğazlı kazak gibi giysilerin sürtmesiyle et beni çıkabilir.
*Hamilelik evresinde hormonların etkisi de et beni çıkartabilir.
*Sebebi tam bilinmese de şeker hastalarında et beni görülme olasılığı fazladır.
*Et beni yeni çıkma aşamalarındayken güneş ışınlarına direk maruz kalmamaya özen gösterin aksi takdirde et beni daha çok büyüyebilir.
Tedavisi Nedir: Et beni tedavisin de tıbbi tedaviler bulunmaktadır. Et benini koparmak veya bilinçsizce tedavi edilmeye çalışılması oldukça sakıncalıdır. Özellikle enfeksiyon riskine girmemek için, et beninin sapı sıkıca ip ile bağlandıktan sonra düşmesini beklemek gibi uygulamalar ile de et benleri yok edilebilmektedir. Ama riske atmamak için tıbbi ve bitkisel tedaviler tercih edilebilir. Zaten tedavilerin sonucunda et beni kendiliğinden düşecektir.
*Enjektör ile kesme yöntemi: Et beni altına bir sıvı entegre edilir. Sonrasın da jilete benzeyen bir tıbbi alet ile kökünden kesilmektedir.
*Ameliyatla et beni alma: Bunda ise et beninden daha büyük bir alanda tedavi uygulanır. Et beni alındıktan sonra dikiş ile dikilir lakin dikiş izi kalmaktadır. Bu dönemlerde pek tercih edilmeyen bir yöntemdir.
*Radyo frekans yöntemi: Bu tedavi yöntemin de ise et benine radyo dalgalarının ısıya çevrilmiş hali gönderilerek tedavi uygulanır.
*Buharlaştırma yöntemi: Et benlerini temizlemek amacıyla %95’lik bir başarı sağlar. Her türlü vücutta ve yüzde çıkan et benlerini almak için gayet uygun bir yöntemdir.
*Kriyoterapi(dondurma yöntemi): Bu yöntem de ise -60 dereceye kadar et beni dondurulur. Et benlerini dondurduktan sonra koparma suretiyle yapılır. Ancak bu yöntem de dondurulacak bölgenin sınırları belirlenememesiyle diğer sağlam olan dokulara da hasar verebilir. Bu tedavinin sonun da morluk ve çukurluk oluşma olasılığı vardır.
*Lazer Tedavisi: Vücutta çıkan küçük et benlerini almak için uygulanan bir yöntemdir. Lakin bu yöntem günümüz de fazla tercih edilmemektedir.